Makuch rzepakowy, tłoczony na gorąco
Makuch rzepakowy coraz częściej stosowany jako alternatywa dla drogich składników białkowych, w tym dla bydła mlecznego, trzody, drobiu i innych zwierząt. Makuch rzepakowy ma wiele zalet – od niskiego kosztu do wysokiej wartości odżywczej. Makuch rzepakowy zawiera aminokwasy, takie jak – lizyna, treonina, metionina. Makuch rzepakowy, który oferujemy powstaje w takie etapy, jak oczyszczenie ziarna, obruszanie ziarna, prasowanie ziarna przy 120 stopni, ochłodzenie, opakowanie. Makuch rzepakowy nie jest ekstrudowany.
Zgodnie ze swoim składem aminokwasowym, makuch rzepakowy jest podobny do makuchu sojowego i znacznie lepszy za makuch zbożowy. Ten produkt ma wysoką zawartość oleju (7-9%), o doskonałej jakości, który jest bogaty w niezbędnych wielonienasyconych kwasach tłuszczowych.
Nasze przedstawicele sprawdzają zakłady produkcyjne na zachowanie zasad bezpieczenstwa pasz oraz spełnienie przepisów UE, dotyczące produkcji pasz.